Βημα Προπελας

http://www.greekapps.info/2018/01/vima-propelas.html#greekapps
Ταχύτητα, ιπποδύναμη, βήμα προπέλας, στροφές κινητήρα. Μερικοί απ' τους όρους που σκέφτονται και ταλαιπωρούν πολλούς κατόχους σκαφών
Με το δίκιο τους, αφού όλα αυτά μαζί συνεπάγονται στην μέγιστη απόδοση του σκάφους, την μακροζωία του κινητήρα και φυσικά στην κατανάλωση καυσίμου. Η προπέλα με το βήμα της είναι αυτό που θα συντελέσει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλα όσα προαναφέραμε.

Πολλοί πέταξαν χρήματα για μια λάθος αγορά προπέλας, λόγω ανιδεότητας ή λόγω πολύωρων συζητήσεων με διάφορους άσχετους. Η ερώτηση ''τι βήμα προπέλα φοράει η μηχανή μου?''είναι λάθος. Η κάθε μηχανή μπορεί να χρησιμοποιεί από 3 έως και 8 και περισσότερους διαφορετικούς τύπους προπελών. Η προπέλα επιλέγεται βάση τον τύπο του σκάφος (βάρος, γάστρα, παρατροπίδια, βύθισμα, ολίσθηση κ.α) που βρίσκετε η μηχανή και το σύνηθες φορτίο ταξιδιού που υπάρχει πάνω σ αυτό.

Το ότι χρησιμοποιούμε τη σωστή προπέλα, το επαληθεύουμε απ' το πόσες στροφές λέει το στροφόμετρο της μηχανής μας με φουλ γκάζι. Πρέπει να λέει τόσες, όσες η συγκεκριμένη μηχανή χρειάζεται για να βγάλει όλη την ιπποδύναμή της (συμβουλευόμαστε χαρακτηριστικά του κατασκευαστή). Οι εξωλέμβιες μηχανές χρειάζονται περίπου 5500 - 6200 για να βγάλουν όλη τους την ιπποδύναμη, ανάλογα φυσικά με το μοντέλο.

Ως βήμα προπέλας αναφέρονται 2 αριθμοί οι οποίοι βρίσκονται χτυπημένοι πάνω σ' αυτή. Οι μονάδες είναι σε ίντσες. Ο πρώτος αριθμός εκφράζει τη διάμετρο της προπέλας και ο δεύτερος την θεωρητική ώθησή της μέσα στο νερό(και κατά συνέπεια του σκάφους). Απ' την πραγματική υπάρχει μια απόκλιση ανάλογα το σκάφος. Να λοιπόν μια εφαρμογή, όσο πιο απλή μπορέσαμε να τη φτιάξουμε, ώστε να σας διαλευκάνει όλες τις απορίες και να σας βγάλει απ' το αδιέξοδο της επιλογής. Με απλά βήματα και κινήσεις, η εφαρμογή υπολογίζει για εσάς όλα όσα προαναφέραμε και θα σας συμβουλέψει για τη σωστή προπέλα, την τελική ταχύτητα σας κ.α




  Βημα Προπελας - στιγμιότυπο οθόνης   Βημα Προπελας - στιγμιότυπο οθόνης   Βημα Προπελας - στιγμιότυπο οθόνης

Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones