Κερκυραϊκό Λεξικό - Ελληνικές Εφαρμογές - Greekapps

Κερκυραϊκό Λεξικό

Το Κερκυραϊκό Λεξικό αφορά λέξεις που χρησιμοποιούσαν στην Γλώσσα τους οι Κερκυραίοι από την πρώτη Ενετική περίοδο έως την Ένωση των επτανησίων με την Ελλάδα.
Προλογίζει ο Σταμάτης Κυριάκης: «Η εργασία αυτή έγινε με την πεποίθηση ότι χρειάζεται να συνεχισθεί η προσπάθεια προκειμένου να καταγραφεί σήμερα ό,τι υπήρξε και ό,τι παραμένει ζωντανό και γνωστό από τη παλαιά μας Γλώσσα.
Προσπαθήσαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας σε λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι Κερκυραίοι στην γλώσσα τους πριν από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα και την προσαρμογή στην νεοελληνική γλώσσα.

Οι λέξεις που περιλαμβάνονται στο λεξικό που ακολουθεί, είναι κατά βάση λέξεις που ενσωματώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν στην γλώσσα των Κερκυραίων από τον ύστερο μεσαίωνα μέχρι και την Ένωση της Κέρκυρας με την Ελλάδα.»
Η συλλογή, επιμέλεια και μεράκι των περιεχόμενων λημμάτων αποτελούν κόπο του Σταμάτη Κυριάκη (linguacorfiotta.blogspot.gr/) ενώ η μεταφορά τους σε βάση δεδομένων και πληροφοριακό σύστημα κινητής πλατφόρμας android έγινε από την εταιρία Δημιουργικές Διαδικτυακές Εφαρμογές Ι.Κ.Ε. (cwa.gr/) με αρχιμηχανικό τον Πέτρο Γαστεράτο (www.cwa.gr/people/petros).

Κερκυραϊκό Λεξικό - screenshotΚερκυραϊκό Λεξικό - screenshotΚερκυραϊκό Λεξικό - screenshotΚερκυραϊκό Λεξικό - screenshotΚερκυραϊκό Λεξικό - screenshot

Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google play