Ο Γρίφος του Αϊνστάιν

Ο Γρίφος του Αϊνστάιν ή αλλιώς "το πρόβλημα της ζέβρας" είναι ένας
##

γνωστός γρίφος, που αποδίδεται στον Άλμπερτ Αϊνστάιν. Σε μία γειτονιά με πέντε σπίτια μένουν πέντε άντρες. Καθένας τους έχει διαφορετικές συνήθειες. Με βάση τα στοιχεία που δίνονται πρέπει να βρεθεί ποιος έχει ψάρια για κατοικίδιο.

Λέγεται ότι μόνο το 2% του πληθυσμού μπορεί να βρει τη λύση. Δεν είναι όμως βέβαιο, αν το ποσοστό αναφέρεται σε αυτούς που μπορούν να το λύσουν χωρίς χαρτί και μολύβι ή άλλη μηχανική βοήθεια. Κάτι τέτοιο βέβαια είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί να μπορείς να κρατήσεις πολλές πληροφορίες στο μυαλό σου ταυτόχρονα.

Η εφαρμογή προσφέρει έναν ευκολότερο τρόπο να λυθεί ο γρίφος. Παρουσιάζει τους κανόνες και το ταμπλό στην ίδια οθόνη και επιτρέπει να γίνονται εύκολα οι επιλογές. Επισημαίνει αυτόματα έναν κανόνα κόκκινο ή πράσινο, αν καταπατείται ή αν ικανοποιείται. Περιέχει επίσης ευκολότερες παραλλαγές του γρίφου, με λιγότερα σπίτια.

Ο Γρίφος του Αϊνστάιν είναι μια εφαρμογή που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού . Αν όμως καταφέρετε να λύσετε 20 4x4, 10 5x5 και 1 6x6 γρίφους, τότε οι διαφημίσεις θα απενεργοποιηθούν!

Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones