Δεν έχω Google play. Τι κάνω;

Οι περισσότερες συσκευές android έχουν εγκατεστημένο το Google play, όμως υπάρχουν πολλά  κινητά και tablets που δεν διαθέτουν Google play όπως για παράδειγμα ορισμένα turbox.

Αν λοιπόν βρεθεί στα χέρια μας μια συσκευή android χωρίς Google play store, αναγκαστικά θα πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιο άλλο "κατάστημα' για να κατεβάσουμε εφαρμογές.
Μερικά μοντέλα έχουν δικό τους market ή φιλοξενούν π.χ το slideme, τα οποία όμως έχουν κάποιες ελλείψεις και ειδικά στις Ελληνικές εφαρμογές android.

Ας πάρουμε λοιπόν σαν παράδειγμα ότι θέλουμε να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή MEGA TV  στο tablet μας το οποίο δεν έχει Google play.
Μπορούμε με τρεις τρόπους: Τον "ασφαλή", τον "σχετικά ασφαλή"  και τον "εύκολο"

1. Ασφαλής τρόπος
Το Google play store είναι το πιο ασφαλές android market. Οι εφαρμογές του play ελέγχονται διαρκώς από την Google. Βρίσκουμε λοιπόν κάποιο κινητό ή tablet που διαθέτει Google play, κατεβάζουμε την εφαρμογή που θέλουμε (π.χ MEGA TV) και επίσης κατεβάζουμε και μία εφαρμογή "αποθήκευσης και διαμοιρασμού εφαρμογών" (apk share) βλ.εικόνα.



 

Μέσα από την εφαρμογή (apk share) αποθηκεύουμε την εφαρμογή MEGA TV και την στέλνουμε μέσω e-mail στο tablet που δεν έχει Google play. Κάνουμε εγκατάσταση από το e-mail και είμαστε έτοιμοι και ασφαλείς. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να στείλουμε όσες εφαρμογές θέλουμε, χωρίς να "μπλέξουμε" με άλλα market. 

2.Σχετικά ασφαλής τρόπος
Μέσω της εφαρμογής "APK Downloader Extension". Ανοίγετε το Google play store από τον browser του κινητού, βρίσκετε την εφαρμογή π.χ MEGA TV και αντί για εγκατάσταση, κάνετε "κοινή χρήση" ή "κοινοποίηση" της σελίδας στην εφαρμογή "APK Downloader Extension". Η εφαρμογή αναλαμβάνει την εγκατάσταση στο κινητό σας. Την εφαρμογή "APK Downloader Extension" την κατεβάζετε  κατευθείαν από εδώ: https://github.com/jackpf/ApkDownloa...r.apk?raw=true



Apk Downloader Extension - screenshotApk Downloader Extension - screenshot

Αυτόν τον τρόπο τον αναφέρουμε "σχετικά ασφαλή" γιατί απ΄τη στιγμή που η εγκατάσταση γίνεται μέσω άλλης εφαρμογής, υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι.....

3.Εύκολος τρόπος
Ο εύκολος τρόπος είναι να εγκαταστήσουμε ένα άλλο market το οποίο όμως δεν πρέπει να είναι αυτόνομο όπως π.χ το slideme, αλλά λειτουργεί παράλληλα με το Google play "σκανάροντας" τις εφαρμογές του play δίνοντας τη δυνατότητα κατεβάσματος κατευθείαν, χωρίς τη μεσολάβηση του Google play.
Ένα τέτοιο market είναι π.χ το APKPure ή το 1mobile.

 


Σε τέτοιου είδους market θα βρείτε σίγουρα ότι υπάρχει στο Google play ενώ στα αυτόνομα market π.χ  slideme δεν υπάρχει η εφαρμογή π.χ MEGA TV γιατί δεν την ανέβασε ο προγραμματιστής.
Βέβαια κατεβάζοντας εφαρμογές από τέτοια market δεν υπάρχει καμία ασφάλεια. Αν χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας μόνο για διασκέδαση, τότε δεν υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα...μόλις αρχίσει και κολλάει, κάνουμε Reset και όλα οκ. Αν όμως έχουμε μέσα φωτογραφίες, video, e-mails και προσωπικά δεδομένα τότε καλύτερα να επιλέξουμε τον "Ασφαλή τρόπο" 

Αν υπάρχει το Google Play Store  στη συσκευή σας αλλά δεν λειτουργεί διαβάστε εδώ: Δεν λειτουργεί το Google Play Store
Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones