Αστρονομικό Επιπεδόσφαιρο

Το επιπεδόσφαιρο είναι ένα αναλογικό αστρονομικό όργανο που χρησιμοποιείται για την αναπαράσταση του ουρανού σε έναν συγκεκριμένο τόπο, για οποιαδήποτε ώρα και μέρα του έτους. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για διάφορους αστρονομικούς υπολογισμούς, όπως τον υπολογισμό της ανατολής ή της δύσης ενός αστέρα ή του Ήλιου
Το επιπεδόσφαιρο είναι «απόγονος» του αστρολάβου και κατασκευάστηκε το 150 π.Χ. από τον αρχαίο Έλληνα αστρονόμο Ίππαρχο. Αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα αστρονομικά όργανα και χρησιμοποιήθηκε για αιώνες από αστρονόμους, ναυτικούς και αστρολόγους.
Η χρήση των παραδοσιακών οργάνων αστρονομίας θεωρούμε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην καλύτερη κατανόηση των αστρονομικών φαινομένων. Η ερμηνεία φαινομένων όπως η αλλαγή των εποχών, η αλλαγή της διάρκειας της ημέρας, το γεγονός ότι υπάρχουν αστερισμοί που είναι ορατοί κάθε νύχτα, ενώ άλλοι είναι ορατοί μόνο κάποιους μήνες του χρόνου κ.ά. μπορεί να γίνει ευκολότερη μέσα από τη χρήση του επιπεδόσφαιρου.
Ελπίζουμε η ενασχόληση με το επιπεδόσφαιρο να βοηθήσει τον ‘επίμονο’ χρήστη να ξεκλειδώσει τα μυστικά της Ουράνιας Σφαίρας!

Αστρονομικό Επιπεδόσφαιρο - screenshot Αστρονομικό Επιπεδόσφαιρο - screenshotΑστρονομικό Επιπεδόσφαιρο - screenshotΑστρονομικό Επιπεδόσφαιρο - screenshot
Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones