ΑΝΑΣΑ - ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

Τo “Τροφή για Σκέψη” είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων και έμμεσης ενημέρωσης σχετικά με υγιείς συνήθειες και συμπεριφορές των παιδιών και των εφήβων. Απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 18 ετών και το υλικό έχει δημιουργηθεί από την επιστημονική ομάδα της “Ανάσας”. Στόχο έχει την ενημέρωση των νέων σχετικά με σωστές διατροφικές συνήθειες, την θωράκισή τους απέναντι σε καταναγκαστικές
συμπεριφορές τρίτων (bullying) και γενικότερα την ενίσχυση της θετικής σκέψης στις ευαίσθητες ηλικίες.

ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ:
Οι παίκτες (1 έως 4) επιλέγουν την κατηγορία ερωτήσεων από το αρχικό μενού. Στην συνέχεια επιλέγουν τα πιόνια τους και ξεκινά το παιχνίδι. Μόλις παίξει το ζάρι, ο παίκτης επιλέγει την κατεύθυνση που θέλει να πάει (μπρος ή πίσω).
Για να ολοκληρώσει ο παίκτης και να έχει το δικαίωμα να τερματίσει, πρέπει να έχει απαντήσει σωστά σε τουλάχιστον 2 ερωτήσεις από κάθε κατηγορία ερωτήσεων που αντιστοιχούν σε χρωματιστά νταμάκια στην πίστα. Κάθε σωστή απάντηση δίνει πόντους και συμπληρώνει αντίστοιχο χρώμα στο πάνελ (καρδιές για τους παίκτες του δημοτικού και κύκλους για τους έφηβους. Μόλις συμπληρωθούν ΟΛΑ τα χρωματιστά σύμβολα, τότε ξεκλειδώνει η έξοδος και ο παίκτης μπορεί να τερματίσει.
Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αν απαντήσει σωστά σε ερώτηση bonus τότε το score σε κάθε επόμενη σωστή απάντηση διπλασιάζεται με μέγιστο το 4x (υπάρχουν max 3 bonus). Επίσης κάθε ερώτηση έχει bonus ταχύτητας.
Αν ο παίκτης απαντήσει σωστά μέσα σε αυτό τον χρόνο κερδίζει extra πόντους.
Αυτός που θα τελειώσει πρώτος κερδίζει extra πόντους.  ΑΝΑΣΑ - ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ - στιγμιότυπο οθόνης   ΑΝΑΣΑ - ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ - στιγμιότυπο οθόνης   ΑΝΑΣΑ - ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ - στιγμιότυπο οθόνης   ΑΝΑΣΑ - ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ - στιγμιότυπο οθόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρώτα επιλέξτε προφίλ "Υποβολή σχολίου ως" και μετά γράψτε το σχόλιό σας

Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones