Θέατρο Σκιών

http://www.greekapps.info/2016/10/theatro-skiwn.html#greekapps
Σκοπός της εφαρμογής είναι να παρέχει στους εκπαιδευτικούς, σε ομάδες
#

μαθητών, αλλά και σε μεμονωμένους χρήστες, τη δυνατότητα να παίξουν χωρίς οικονομικό κόστος μια παράσταση Καραγκιόζη, εφοδιάζοντάς τους με όλα τα απαραίτητα τεχνικά εφόδια, όπως φιγούρες, σκηνικό και μουσική υπόκρουση για τον κάθε χαρακτήρα

Καθοριστικός παράγοντας που βοήθησε στην υλοποίηση της εν λόγω εφαρμογής ήταν το γεγονός ότι οι φιγούρες δεν χρειάστηκε να σχεδιαστούν εξ αρχής, καθώς το Σπαθάρειο Μουσείο (karagiozismuseum.gr) προσφέρει έτοιμες τις φιγούρες και το σκηνικό σε ηλεκτρονική μορφή (pdf).
Oι φιγούρες που κάνουν τρεις κινήσεις:
• Οριζόντια-κάθετη-μεικτή μετακίνηση
• Οριζόντια περιστροφή κατά 180 μοίρες
• Επίκυψη της φιγούρας κατά 45 μοίρες.

Οδηγίες
Ο/οι χρήστης/ες μπορούν να προσθέσουν και να αφαιρέσουν από τον μπερντέ όσες φιγούρες θέλουν. Για να εμφανιστεί στον μπερντέ κάποια φιγούρα ο χρήστης πρέπει να πατήσει το εικονίδιο με το πρόσωπο της φιγούρας που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Στη συνέχεια, όπου στον μπερντέ ακουμπήσει το δάχτυλο θα εμφανιστεί η φιγούρα.
Ο προσανατολισμός της φιγούρας εξαρτάται από την περιοχή που ο χρήστης θα ακουμπήσει το δάχτυλό του. Εάν ακουμπήσει κάποιο δάχτυλο από το μέσο και προς αριστερά της οθόνης, η φιγούρα θα κοιτά προς τα δεξιά. Εάν ακουμπήσει κάποιο δάχτυλο από το μέσον και προς τη δεξιά πλευρά της οθόνης, η φιγούρα θα κοιτά προς τα αριστερά. Αφού έχει εμφανιστεί η φιγούρα στον μπερντέ, η μετακίνησή της γίνεται μέσω της αφής στoν κορμό της φιγούρας.
Ο χρήστης μπορεί να μετακινήσει τη φιγούρα οριζόντια, κάθετα και σε μεικτή κίνηση. Για να σκύψει η φιγούρα κατά 45 μοίρες ο χρήστης πρέπει να ακουμπήσει την περιοχή του κεφαλιού με ένα δάχτυλο και στη συνέχεια να ακουμπήσει με άλλο δάχτυλο την περιοχή της μύτης της φιγούρας. . Όταν ο χρήστης σταματά να ακουμπά τη μύτη της φιγούρας, αυτή επανέρχεται αυτόματα στη θέση ηρεμίας.
Η κίνηση του χεριού είναι ελεύθερη (κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις). Όταν ο χρήστης παύει να ελέγχει το χέρι της, αυτή επιστρέφει αυτόματα στη θέση ηρεμίας απαλλάσσοντας τον χρήστη από τη διαδικασία επιστροφής.
Για να περιστραφεί η φιγούρα κατά τον οριζόντιο άξονα, ο χρήστης πατάει ξανά το εικονίδιο της φιγούρας που πάτησε αρχικά για να εμφανιστεί η φιγούρα
Επιλογή και αναπαραγωγή ήχου
Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και να αναπαράγει για κάθε μια από τις 12 φιγούρες κάποιον ήχο ή κάποιο μουσικό κομμάτι. Η επιλογή του ήχου, παραδείγματος χάριν για τον Καραγκιόζη, γίνεται ως εξής: Αρχικά ο χρήστης πατάει το εικονίδιο με το πρόσωπο του Καραγκιόζη. Η ενέργεια αυτή έχει ως συνέπεια να εμφανιστεί στο αριστερό μέρος της οθόνης το πρόσωπο του Καραγκιόζη ελαφρά μεγεθυμένο και ένας κάδος
Ταυτόχρονα εμφανίζεται στο κέντρο της οθόνης μια λίστα που περιέχει όλα τα αρχεία ήχου που βρίσκονται αποθηκευμένα στο tablet. Όταν ο χρήστης επιλέξει το αρχείο ήχου που θέλει, η λίστα εξαφανίζεται.
Για να αναπαραγάγει το αρχείο ήχου ο χρήστης πρέπει να ακουμπήσει με το δάχτυλο τη μεγεθυμένη εικόνα του Καραγκιόζη αριστερά. Εάν θέλει ο χρήστης να επιλέξει άλλο αρχείο ήχου τότε ακουμπά τον κάδο και επαναλαμβάνει την παραπάνω διαδικασία



-
  Θέατρο Σκιών - στιγμιότυπο οθόνης   Θέατρο Σκιών - στιγμιότυπο οθόνης   Θέατρο Σκιών - στιγμιότυπο οθόνης
Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones