Epirus Trail

Το Epirus Trail είναι μια μεγάλη ορεινή περιπέτεια που διασχίζει όλη την
#

Ήπειρο, από το Γράμμο μέχρι τα Τζουμέρκα
Όνειρο πολλών ετών και πολλών ανθρώπων, το Epirus Trail σχεδιάστηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. Με μήκος 370 χλμ., το Epirus Trail είναι η μεγαλύτερη ενιαία πεζοπορική διαδρομή που έχει σχεδιαστεί ποτέ στην Ελλάδα.

Το Epirus Trail βασίζεται και αναδεικνύει τις παλιούς ορεινούς δρόμους, μέσα από τους οποίους οι Ηπειρώτες ταξίδευαν στην ενδοχώρα ή το εξωτερικό. Η διαδρομή διασχίζει περιοχές σπάνιας ομορφιάς, μεγάλης οικολογικής αξίας και πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης.

Το Epirus Trail συγκροτείται από τρεις κλάδους:

- Ο Ανατολικός κλάδος ξεκινά από την Κόνιτσα, κάνει έναν μεγάλο κύκλο στο Γράμο και το Σμόλικα και καταλήγει στο Μέτσοβο.

- Ο Δυτικός κλάδος διασχίζει την Τύμφη και το Ζαγόρι και συναντά τον Ανατολικό στο Μέτσοβο.

- Ο Νότιος κλάδος γεφυρώνει το Μέτσοβο με τον Καταρράκτη (Τζουμέρκα) μέσα από τη βουνοθάλασσα της Κεντρικής Πίνδου.

Το Epirus Trail είναι σε φάση σχεδιαμού και δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα συνεπής σήμανση ή πλήρης βατότητα των μονοπατιών. Μόνο μερικά τμήματα, κυρίως στο Ζαγόρι και το Μέτσοβο, είναι ασφαλή για τους πεζοπόρους. Πλοηγηθείτε με προσοχή και με δική σας ευθύνη.

Η εφαρμογή Epirus Trail είναι ένας οδηγός πεζοπορίας και ξενάγησης στο Epirus Trail. Η εφαρμογή περιλαμβάνει πλοηγήσεις, περιγραφές και φωτογραφίες για τα 28 ημερήσια τμήματα.
Κάθε μία από τις διαδρομές έχει υψομετρικό προφίλ, ανάλυση γεωμετρικών στοιχείων, αναλυτική περιγραφή, πολλές φωτογραφίες και έναν πίνακα Σημείων Ενδιαφέροντος.

Η εφαρμογή παρέχει offline αναλυτικούς χάρτες και εκατοντάδες Σημεία Ενδιαφέροντος, καθώς και μια μηχανή αναζήτησης τους

Εικόνα στιγμιότυπου οθόνης
Εικόνα στιγμιότυπου οθόνηςΕικόνα στιγμιότυπου οθόνηςΕικόνα στιγμιότυπου οθόνης
Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones