Κουμπαρούπολη

http://www.greekapps.info/2017/10/eurobank.koubaroupoli.html#greekapps
Μια εύχρηστη κι ευχάριστη παιδαγωγική εφαρμογή, που απευθύνεται σε
# #

ολόκληρη την οικογένεια κι έχει σκοπό να βοηθήσει τους γονείς να διδάξουν στα παιδιά τους την αρετή του οικονομικού προγραμματισμού και την αξία της αποταμίευσης στην ψηφιακή εποχή

Σχεδιασμένη για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού, η Κουμπαρούπολη λειτουργεί τόσο σαν ένας ψηφιακός κουμπαράς, όσο και σαν ένα διασκεδαστικό μαθησιακό εργαλείο για τα παιδιά, με συνοδοιπόρους τους γονείς τους.

Εγκεκριμένη από ομάδα παιδαγωγών και παιδοψυχολόγων και δομημένη στην βάση της θετικής στήριξης της συμπεριφοράς μέσω της επιβράβευσης, η εφαρμογή θα εκπαιδεύσει τα παιδιά με ψυχαγωγικό τρόπο στην οικονομική αλφαβήτα και τη σωστή χρήση των χρημάτων, αυξάνοντας παράλληλα την αίσθησή τους για την πειθαρχία, την τάξη, την υπομονή και την υπευθυνότητα.

Η Κουμπαρούπολη συνδέει την αξία της αποταμίευσης με τις διαχρονικές μνήμες του παραδοσιακού κουμπαρά και την εμπειρία των ηλεκτρονικών μέσων, μέσα σε ένα ασφαλές και επιτηρούμενο από τους γονείς, περιβάλλον, χωρίς διαφημίσεις.

Μεγάλοι και μικροί φτιάχνουν το προφίλ τους, τα παιδιά δηλώνουν τις επιθυμίες τους, οι γονείς τις επιβεβαιώνουν και η επιβράβευση έρχεται στον ψηφιακό κουμπαρά των παιδιών, επιτρέποντας στους μελλοντικούς πολίτες να πραγματοποιούν τις επιθυμίες τους και να αντλούν ικανοποίηση από την σωστή διαχείριση των χρημάτων τους.

Τα κτίρια της Κουμπαρούπολης όπως η Αγορά, η Σχολή, το Ταχυδρομείο και η Τράπεζα (με τον ψηφιακό κουμπαρά και τη λειτουργία Augmented Reality που κάνει ακόμη πιο συναρπαστική τη διαδικασία της αποταμίευσης) περιμένουν τους νέους φίλους τους γεμάτα με γνώσεις και παιχνίδι.

Ο άγρυπνος φύλακας-οδηγός, ο χαριτωμένος σκυλάκος Ταφ-Ταφ που γνωρίζει τα πάντα για την αποταμίευση, περιμένει με χαρά να καθοδηγήσει μικρούς και μεγάλους, λύνοντας κάθε τους απορία με τα φωνητικά του μηνύματα για τα μικρότερα παιδιά και τις γραπτές του ενθαρρυντικές επισημάνσεις για τα μεγαλύτερα.

  Κουμπαρούπολη - στιγμιότυπο οθόνης   Κουμπαρούπολη - στιγμιότυπο οθόνης   Κουμπαρούπολη - στιγμιότυπο οθόνης
Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones