Οδηγός ψαρικών - WWF Fish Guide

http://www.greekapps.info/2017/11/wwf-fish-guide.html#greekapps
Το Fish Guide είναι μια χρήσιμη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που
# #

σχεδιάστηκε από το WWF με στόχο να ενημερώσει τους καταναλωτές για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν όταν αγοράζουν ψαρικά είτε πρόκειται για εγχώρια, είτε για εισαγόμενα
Έχοντας στη διάθεσή τους την απαραίτητη πληροφορία, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να επιλέξουν υπεύθυνα τα ψαρικά τους, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι για την προστασία των θαλασσών μας, που κινδυνεύουν να αδειάσουν λόγω της υπεραλίευσης.
Σε ό,τι αφορά τα ελληνικά ψαρικά, λόγω της έλλειψης επιστημονικών δεδομένων, οι συστάσεις του WWF προς τους καταναλωτές γίνονται βάσει του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους και της εποχικότητας. Έτσι, το Fish Guide μας ενημερώνει ποιο είναι το ελάχιστο μέγεθος που πρέπει να έχει ένα ψάρι για να το αγοράσουμε, αλλά και ποια είναι η εποχή που επιτρέπεται να το καταναλώσουμε.

Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει ονομαστικά το ψάρι που τον ενδιαφέρει ή να χρησιμοποιήσει τα φίλτρα αναζήτησης, χάρη στα οποία μπορεί να εντοπίσει κατευθείαν ποια ψαρικά μπορεί να καταναλώσει ανά συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή ποια προϊόντα είναι βιολογικής καλλιέργειας.

Αντίστοιχα, για τα εισαγόμενα ψαρικά, το WWF χρησιμοποιεί έναν απλό χρωματικό κώδικα βάσει των επιπτώσεων που έχει η αλιεία τόσο σε έναν πληθυσμό ψαριών όσο και στο περιβάλλον, εξετάζοντας παράλληλα αν υπόκειται σε διαχείριση και αν αυτή είναι αποτελεσματική.

Ο χρωματικός κώδικας μας ενημερώνει για το αν το ψάρι μας είναι πιστοποιημένο, αν μπορούμε να το καταναλώσουμε άφοβα ή αν πρέπει να το αποφύγουμε. Και σε αυτή την περίπτωση ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει φίλτρα αναζήτησης προς διευκόλυνσή του και να εντοπίσει όλα τα είδη που μπορεί να καταναλώσει, όλα τα είδη που θα έπρεπε να αποφύγει ή όλα τα είδη που είναι πιστοποιημένα.

Επιπλέον, το app περιέχει μαγευτικές συνταγές που μυρίζουν θάλασσα από διάσημους σεφ και πρεσβευτές απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και σημαντικά tips για το πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι ή τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε ψαρικά από το σούπερ μάρκετ και το ιχθυοπωλείο ή όταν τα παραγγέλνουμε στην ταβέρνα.
Μέρα με τη μέρα οι θάλασσές μας αδειάζουν από ζωή. Το Fish Guide app είναι ένα λυσσάρι που μας βοηθά να επιλέξουμε υπεύθυνα, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχουν ψάρια και για τις επόμενες γενιές και ότι τα παιδιά μας δεν θα τα γνωρίσουν μόνο μέσα από φωτογραφίες


  WWF Fish Guide - στιγμιότυπο οθόνης   WWF Fish Guide - στιγμιότυπο οθόνης   WWF Fish Guide - στιγμιότυπο οθόνης   WWF Fish Guide - στιγμιότυπο οθόνης
Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones