Ελληνικό HW Πληκτρολόγιο

Ελληνική διάταξη για hardware πληκτρολόγια.Με το Jelly Bean προστέθηκε στο Android σοβαρή υποστήριξη για εξωτερικά πληκτρολόγια. Δυστυχώς όμως στην υποστήριξη αυτή δεν περιλαμβάνονται τα Ελληνικά.
Αυτή η εφαρμογή θα προσθέσει το Ελληνικό layout στην συσκευή σας.

Έχω προσθέσει τους περισσότερους χαρακτήρες, όπως Ελληνικά εισαγωγικά, άνω τελεία κλπ εκτός από το πολυτονικό σύστημα.


Χρήση
Με συνδεδεμένο ένα hardware πληκτρολόγιο, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις (settings), στο μενού «Γλώσσα και εισαγωγή» (Language & input). Προχωρήστε κάτω μέχρι το πεδίο «φυσικό πληκτρολόγιο» (physical keyboard). Επιλέξτε το πληκτρολόγιό σας και στο μενού που θα ανοίξει τη «Ρύθμιση διατάξεων πληκτρολογίου» (Set up keyboard layouts). Στο νέο διάλογο επιλέξτε την διάταξη «Ελληνικά (GR)» και όποια άλλη διάταξη επιθυμείτε. Οι γλώσσες εναλλάσσονται με control+spacebar.
Στους ειδικούς χαρακτήρες έχετε πρόσβαση με χρήση του right alt.
Για παράδειγμα τα Ελληνικά εισαγωγικά είναι right alt + τελεία/κόμμα, το ευρώ right alt + e και η άνω τελεία right alt + q.

Προβλήματα
- Δεν μπορείτε να έχετε τα ΰ, ΐ με το κλασσικό τρόπο. Αυτό πιθανώς οφείλεται στο Android. Χρησιμοποιείστε τα RightAlt+υ, RightAlt+ι.
- Με κάποια software keyboard, δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε τονισμένους χαρακτήρες. Επιλέξτε το στοκ πληκτρολόγιο του Android για όσο έχετε συνδεδεμένο το hardware πληκτρολόγιό σας.

Αυτή η εφαρμογή είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα. Θα ανεβάσω το πηγαίο κώδικα στο GitHub στις επόμενες μέρες.
Δεν περιέχει διαφημίσεις και δεν παρακολουθεί τους χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρώτα επιλέξτε προφίλ "Υποβολή σχολίου ως" και μετά γράψτε το σχόλιό σας

Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones