Εξοικονόμηση μπαταρίας στο Android

Πόσες φορές έχουμε ξεμείνει από μπαταρία;
Λίγο facebook, λίγο youtube, μια πίστα απ΄το αγαπημένο μας παιχνιδάκι, μια ιστοσελίδα για να διαβάσουμε τα τελευταία νέα κι αν μας πάρει και τηλέφωνο ο κολλητός που μόλις χώρισε......αυτό ήταν. Πάει η μπαταρία και είναι ακόμη 7:00 το απόγευμα!

Μπορούμε να βελτιώσουμε την αυτονομία της συσκευής μας, θυσιάζοντας κάποιες λειτουργίες της.

1.Απενεργοποιούμε την αυτόματη φωτεινότητα της οθόνης και την ρυθμίζουμε μόνοι μας στο επίπεδο που θέλουμε (ίσα ίσα να βλέπουμε). Η οθόνη "τρώει" την περισσότερη μπαταρία!

2.Απενεργοποιούμε data (internet παρόχου), wifi, bluetooth, nfc και "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας" (Τα ενεργοποιούμε μόνο αν τα χρειαστούμε και μετά πάλι απενεργοποίηση)

3.Απενεργοποιούμε τον αυτόματο συγχρονισμό εφαρμογών. Αυτό σημαίνει ότι δεν "συγχρονίζει" καμία εφαρμογή μόνη της παρά μόνο αν θέλουμε εμείς. Ανοίγουμε πχ το email μας και πατάμε ανανέωση για να λάβουμε νέα email.
Ρυθμίσεις/Λογαριασμοί και συγχρονισμός* "Ξετικάρουμε" τον αυτόματο συγχρονισμό δεδομένων


Μπορούμε να παρέμβουμε ξεχωριστά σε μία εφαρμογή πχ Gmail και να επιλέξουμε τι να συγχρονίζει από την εφαρμογή. Στην παρακάτω φώτο βλέπετε ότι χρειαζόμαστε μόνο συγχρονισμό email και όλα τα άλλα τα έχουμε απενεργοποιήσει.


4. Απενεργοποιούμε το 4G/3G (WCDMA). Με 2G (GSM) λειτουργεί κανονικά το τηλέφωνο (κλήσεις) χωρίς να "ψάχνει" συνεχώς για καλύτερο σήμα.
Ρυθμίσεις/Ασύρματα δίκτυα/Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας* - επιλέγουμε "Μόνο GSM"Αν ανοίξουμε τα data (δεδομένα κινητής τηλεφωνίας) με λειτουργία GSM (2G) το internet θα "σέρνεται"! Πολύ χαμηλή ταχύτητα φόρτωσης. Μπορούμε όμως άνετα να συγχρονίσουμε τα emails, να δούμε καιρό, να διαβάσουμε νέα από RSS, να μπούμε σε mobile sites που δεν χρειάζονται υψηλή ταχύτητα φόρτωσης (Έχουμε συγκεντρώσει εδώ αρκετά mobile sites) και επίσης να μπούμε στο 0 facebook το οποίο είναι φτιαγμένο ειδικά για κινητά και είναι και δωρεάν από τους παρόχους. Δεν σας τρώει mb δηλαδή. Δοκιμάστε το http://0.facebook.com


5.Δεν βάζουμε κινούμενα wallpapers ως φόντο γιατί καταναλώνουν ενέργεια. Επιλέγουμε φωτογραφίες με όσο το δυνατόν περισσότερο μαύρο. Το μαύρο φόντο κρατάει την οθόνη σε χαμηλά επίπεδα φωτεινότητας με αποτέλεσμα λιγότερη κατανάλωση. 

Τέλος, η ακρόαση μουσικής αλλά και η ομιλία στο τηλέφωνο, είναι πιο "οικονομικές" αν γίνονται με ενσύρματα ακουστικά. Τα ενσύρματα ακουστικά απενεργοποιούν τα μεγάφωνα της συσκευής και χρειάζονται λιγότερη ενέργεια.

*Η διάταξη και ονομασία των ρυθμίσεων διαφέρει από συσκευή σε συσκευή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρώτα επιλέξτε προφίλ "Υποβολή σχολίου ως" και μετά γράψτε το σχόλιό σας

Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones