Η καρδιά του Μουσείου

Η καρδιά του Μουσείου, VivEduGames Περπατώ στο σήμερα βαδίζοντας στο χθες Ζωντανό Εκπαιδευτικό Παιχνίδι
στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας
Μουσείο: εισιτήριο για ένα διαχρονικό ταξίδι

Η ιδέα

Η ιστορία είναι ένας κύκλος και επαναλαμβάνεται. Δε σταματά ποτέ να γράφεται. Δε σταματά ποτέ η μελέτη της και φυσικά η διδασκαλία της στους μαθητές. Οι περισσότεροι από αυτούς την αντιμετωπίζουν ως ένα δύσκολο μάθημα, αγνοώντας πολλές φορές τη σημασία της και κατ’ επέκταση, τον λόγο της διδασκαλίας της.

«Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν»,
«Ό,τι έγινε, έγινε. Γιατί θα πρέπει να το μάθω;»,
«Μα, τι σημασία έχουν πια όλα αυτά αφού δεν μπορούν να αλλάξουν;»

κι άλλες πολλές οι ενστάσεις που ακούγονται από τα χείλη των μαθητών. Είναι στο χέρι του εκπαιδευτικού και στο δικό σας, ως γονείς, να κάνετε αυτήν την τόσο μικρή αλλά και τόσο ουσιαστική σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν, έχοντας ως γνώμονα την πορεία μας προς το μέλλον.

Τα Ζωντανά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια (Vivid Educational Games) με λογότυπό τους ένα πολύ γνωστό παιχνίδι που ζωντανεύει με την αναπνοή του κάθε "παίκτη", επιχειρούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση: τη γνώση μέσα από διάφορα παιχνίδια πρωτότυπα, ευφάνταστα και διασκεδαστικά, μακριά από τη σχολική αίθουσα.

Με απλά λόγια, απαλλαγμένα από κάθε διδακτισμό, και με επισκέψεις-«έρευνες» που έχουν ως βάση το παιχνίδι σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία και κάθε άλλο μέρος που μπορεί να «μιλήσει» για τη μορφή του σε παλαιότερες εποχές, μπορεί ο γονιός και ο εκπαιδευτικός να ξεκλειδώσει την πύλη της ιστορίας στο μυαλό των παιδιών.


Η καρδιά του Μου…, VivEduGames - screenshotΗ καρδιά του Μου…, VivEduGames - screenshotΗ καρδιά του Μου…, VivEduGames - screenshotΗ καρδιά του Μου…, VivEduGames - screenshotΗ καρδιά του Μου…, VivEduGames - screenshotΗ καρδιά του Μου…, VivEduGames - screenshot

Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google play


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρώτα επιλέξτε προφίλ "Υποβολή σχολίου ως" και μετά γράψτε το σχόλιό σας

Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones