Ammos

To Ammos app έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου LIFE AMMOS.
Δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να βαθμολογήσει την παραλία που βρίσκεται ως προς την παρουσία απορριμμάτων καπνιστών (αποτσίγαρα) και να κοινοποιήσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του.
Με την χρήση του Ammos app ο χρήστης μπορεί να δει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης όλων των παραλιών και να επιλέξει την παραλία που επιθυμεί με επιπλέον κριτήριο τα απορρίμματα καπνιστών.
To έργο LIFE AMMOS αποσκοπεί στην πρόληψη και τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες.
Η απόρριψη αποτσίγαρων και άλλων απορριμμάτων στις παραλίες, προκαλεί εκτός από την αισθητική υποβάθμισή τους, ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα.
Με δεδομένη την ένταση και έκταση εμφάνισης των συγκεκριμένων απορριμμάτων στις ελληνικές ακτές, καθίσταται επιτακτική τόσο η αλλαγή συμπεριφοράς του κοινού (καπνιστών και μη), όσο και η ανάπτυξη μέσων για τη μείωση του φαινομένου.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του LIFE AMMOS life-ammos.gr για πληροφορίες σχετικά με την υλοποίησή του, το περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργεί η απόρριψη αποτσίγαρων στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον και τις πρωτοβουλίες που μπορείτε να αναλάβετε προς την κατεύθυνση της μείωσης του προβλήματος.
…Μην πετάς ότι σου καπνίσει!
…Προστάτεψε την παραλία, ώστε να μπορείς να την απολαμβάνεις κάθε χρόνο!

Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones