FeelSafe

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Ελληνική
# #

Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει, ανέπτυξαν την καινοτόμο δράση με τίτλο «FeelSafe» στο e-commerce, με στόχο την προφύλαξη του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας αλλά και των καταναλωτών από φαινόμενα διαδικτυακής απάτης
Η εφαρμογή αποτελεί βασικό βήμα ενημέρωσης των πολιτών αλλά και των
επιχειρήσεων μελών της ΕΣΕΕ (επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις) σχετικά με την ασφαλή τους πλοήγηση και προσαρμογή στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ειδικότερα στη χρήση του πλαστικού χρήματος.
Η εφαρμογή παρέχει λειτουργία αποστολής ενημερωτικών μηνυμάτων (push notifications) τα οποία θα λαμβάνουν οι χρήστες που θα έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή, για άμεσους κινδύνους και απειλές σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Με τον τρόπο αυτό θα ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα οι χρήστες σχετικά με απάτες της επικαιρότητας, παγίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, και τρόπους προστασίας των επιχειρήσεων.
Στόχος είναι να θωρακιστεί ο εμπορικός κόσμος αλλά και οι καταναλωτές από παγίδες του διαδικτύου και απατηλή χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Η εφαρμογή ενσωματώνει και ένα διαδραστικό παιχνίδι - test το οποίο ονομάζεται «Feel Expert» και περιέχει ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι χρήστες μπορούν μέσα από αυτό το παιχνίδι να δουν αν γνωρίζουν πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια και να κάνουν τις ηλεκτρονικές τους αγορές, κυρίως με χρήση καρτών.
Τέλος, η εφαρμογή διαθέτει λειτουργία online γραμμής καταγγελιών (SOS) μέσω της οποίας άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (realtime) μπορούν οι πολίτες μέσω μίας καινοτόμου (touchscreencall) διαδικασίας «FeelSafe», να συνδεθούν με ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (FEELSAFE), που έχει έδρα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στο οποίο εξειδικευμένοι αξιωματικοί της ΔΙ.Δ.Η.Ε ενημερώνουν/βοηθούν/χειρίζονται υποθέσεις/απειλές που αντιμετωπίζουν οι πολίτες/επιχειρήσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό επιχειρείν άμεσα και έγκυρα.

  FeelSafe - στιγμιότυπο οθόνης

  FeelSafe - στιγμιότυπο οθόνης   FeelSafe - στιγμιότυπο οθόνης
Ελληνικές Εφαρμογές και Παιχνίδια για smartphones